Burgerschap 2023 activiteiten

In het najaar van 2023 biedt het Expertisepunt Burgerschap verschillende activiteiten aan die helpen bij het vormgeven van burgerschapsonderwijs op jullie school. De regiobijeenkomsten bieden een introductie tot de burgerschapsopdracht en helpen je om de eerste stappen te zetten. Daarnaast organiseren we een live event voor docenten in het voortgezet onderwijs voor inspiratie, informatie en praktische handreikingen.

Afbeelding over

Regiobijeenkomsten

Sinds 1 augustus 2021 geldt er een aangescherpte burgerschapsopdracht voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Wat vraagt deze opdracht precies van scholen? Wat zijn je eerste stappen op weg naar de doelgerichte en samenhangende aanpak die de wet vraagt?

Tijdens deze regiobijeenkomst wordt een introductie gegeven tot de nieuwe wet- en regelgeving en maken deelnemers een eerste vertaalslag naar hun eigen situatie.

Data en locaties

We organiseren een regiobijeenkomst op vijf verschillende locaties in Nederland. Vind meer informatie en meld je aan via de agenda voor elke bijeenkomst:

Utrecht 4 oktober 2023 Agenda po Agenda vo
Leeuwarden 17 oktober 2023 Agenda po Agenda vo
Roermond 31 oktober 2023 Agenda po Agenda vo
Goes 14 november 2023 Agenda po Agenda vo
Hengelo 28 november 2023 Agenda po Agenda vo

Live event ‘Aan de slag met burgerschap in het vo: normen, waarden, dilemma’s’

Hoe pak je burgerschapsonderwijs aan als docent in het voortgezet onderwijs? Op 11 oktober houden Ons Middelbaar Onderwijs, Nuffic en Expertisepunt Burgerschap dit gratis event in Amersfoort onder leiding van Kees van Amstel. Door middel van gesprek, theater en workshops bieden we je een dag vol inspiratie, informatie, en praktische handreikingen die vervolgens direct toe te passen zijn in je lessen. Lees meer op de eventwebsite en meld je gratis aan!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*