Nieuwswijsheid tegen desinformatie. Doen?!

18 april 2023
  • Duur 10:00 - 17:00
  • Locatie Hilversum
  • Organisator KB | Nationale Bibliotheek, Beeld & Geluid en De Haagse Hogeschool.
  • Prijs € 25,00

Inleiding

Desinformatie en nepnieuws zijn van alle tijden, maar de hoeveelheid en verspreiding ervan zijn de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Bovendien is het onderscheid tussen echt en nep steeds lastiger. We worden er meer en meer aan blootgesteld. De gevolgen daarvan zijn steeds meer voelbaar in onze samenleving. Nieuwswijs zijn en kritisch kunnen reflecteren op wat je voorgeschoteld krijgt, is daarom ook voor scholieren en studenten steeds belangrijker.

Programma

In een gevarieerd programma met plenaire en deelsessies wordt het belang van nieuwswijsheid in het onderwijs centraal gesteld. Daarnaast worden de onderzoeksresultaten van het Europese mediawijsheidproject SMILES gepresenteerd. De werelden van onderwijs, bibliotheken en journalistiek worden verbonden rond dit thema dat ons allemaal aangaat. Weerbaar zijn tegen desinformatie betekent nieuwswijs zijn, voor iedereen in een vitale democratie.
In het bijzonder voor jongeren. Op dit congres wordt de vraag gesteld wat de rol van professionals hierbij is en wat zij nodig hebben om goede ondersteuning te bieden. De dagvoorzitter is Helen Meijer.

Meer info en het volledige programma

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*