Symposium ‘Het verhaal van de openbare school’

20 maart 2023
  • Duur 00:00 - 00:00
  • Locatie UniC Utrecht
  • Organisator VOS/ABB & Vereniging Openbaar Onderwijs
  • Gratis

Op maandagmiddag 20 maart 2023 trappen VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) de Week van Openbare Scholen af met het symposium ‘Het verhaal van de openbare school’.

Het thema dat centraal staat, is de identiteit van het openbaar onderwijs en hoe openbare scholen hun verhaal stevig(er) kunnen neerzetten vanuit hun democratische kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Ook de thema’s burgerschap, levensbeschouwing en storytelling krijgen een plek op het symposium.

Karim Amghar werkt aan een programma over onderwijs in Nederland. Hij neemt als keynotespreker de bezoekers mee in zijn verhaal over openbaar onderwijs en de plek die levensbeschouwing en burgerschap daarin kunnen hebben. Daarna is er een dialoogsessie met een expertpanel en zijn er workshops waarin deelnemers praktisch aan de slag gaan met de thema’s burgerschap, storytelling en kernwaarden uitdragen in de praktijk. Onder anderen burgerschapsexpert Bram Eidhof en storytellingspecialist Pauline Seebregts vervullen een rol tijdens deze inspirerende middag.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*