Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO)

Omschrijvende afbeelding

Een adviseur burgerschap bij jou op school!

Advies op maat in het mbo om scholen verder te helpen bij het (door)ontwikkelen van burgerschap. Voor schoolbesturen, onderwijs- en beleidsadviseurs én onderwijsteams. Maak er gratis gebruik van!

Naar de informatiepagina

Omschrijvende afbeelding

Informatiepagina Slavernijverleden

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt er extra aandacht besteed aan het Nederlandse slavernijverleden. Het Expertisepunt Burgerschap biedt op deze informatiepagina een overzicht van mogelijkheden die je kunt inzetten bij burgerschap om aandacht te geven aan het slavernijverleden. Om zo stil te staan bij deze pijnlijke geschiedenis, het leed, maar ook de strijd en het verzet en hoe deze geschiedenis ook nu nog een negatieve rol speelt in het leven van mensen.

Naar de pagina
Omschrijvende afbeelding

Professionaliseringsaanbod voor docenten

Wil je je ontwikkelen in burgerschap als docent of je verdiepen in burgerschap als beleidsmaker? Wij hebben al het professionaliseringsaanbod voor je op een rij gezet. Check de cursussen en studiedagen op het gebied van burgerschap of zoek naar interessante webinars, podcasts of onderzoeken.

Bekijk het hele aanbod
Omschrijvende afbeelding

Zelfevaluatie Burgerschap

Vind jij burgerschap het mooiste vak wat er is? Ben je op zoek naar ideeën om je burgerschapsonderwijs nog leuker te maken, voor jezelf en voor je studenten?

De Zelfevaluatie Burgerschap is een makkelijke online tool waarmee je kunt reflecteren op de manier waarop jij nu burgerschapsonderwijs geeft. Ook helpt het je om helder te krijgen waar je naartoe wilt werken. Wat wil jij, samen met jouw team, nog meer bereiken met burgerschap?

 

Ga direct aan de slag met de zelfevaluatie
Omschrijvende afbeelding

Meer weten over het beleid en regelgeving?

Direct alles over beleid- en regelgeving naast elkaar. Kom direct meer te weten over visievorming, kwaliteitsborging, vrijstellingen en meer…

Alle beleid en regelgeving
Omschrijvende afbeelding

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*