Agenda

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten rondom burgerschap en aanverwante onderwerpen. Check de agenda en schrijf je direct in!

Afbeelding over

Agenda overview

Vrijheidscolleges 2023

03 april - 13 mei 2023

Vrijheidscolleges inspireert jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Ook dit jaar weer een programma met persoonlijke en inspirerende verhalen over vrijheid, zowel online als door heel het land.

- Online en door het hele land € 0,-
Lees meer over

Conferentie: Met Alle Respect!

05 april 2023

Woensdag 5 april vindt de jaarlijkse onderwijsconferentie Met Alle Respect! plaats. Dit jaar is de conferentie volledig hybride. Je kunt dus kiezen of je naar Gooiland in Hilversum komt of dat je het online programma volgt. Met Alle Respect! is dé kans om je kennis over sociale veiligheid in het onderwijs op te frissen!

10:00 - 16:15 Live in Hilversum of online
Lees meer over

Docentendag Maatschappijleer ProDemos

14 april 2023

De inschrijving voor de Docentendag Maatschappijleer 2023, georganiseerd door ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) is geopend. De Docentendag is dé jaarlijkse vakconferentie voor docenten (in opleiding) maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap.

09:00 - 16:45 Den Haag € 210,-
Lees meer over

Nieuwswijsheid tegen desinformatie. Doen?!

18 april 2023

In een gevarieerd programma met plenaire en deelsessies wordt het belang van nieuwswijsheid in het onderwijs centraal gesteld. Deze kennis- en inspiratiebijeenkomst is georganiseerd voor professionals in het onderwijs, bibliotheken en de journalistiek. Door KB | Nationale Bibliotheek, Beeld & Geluid en het Lectoraat Duurzame Talentontwikkeling van De Haagse Hogeschool.

09:45 - 17:00 Hilversum € 25
Lees meer over

Kennisstroom: een Deep Dive evenement door het mbo!

19 april 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwste inzichten over thema’s uit het Nationaal Programma Onderwijs uit de wetenschap en de praktijk? En wil je weten wat er in de praktijk gebeurt op het gebied van studentenwelzijn en in- & doorstroom? Kom dan naar dit evenement.

12:30 - 17:00 Maarssen € 0,-
Lees meer over

Event: Jongerenparticipatie in lokaal beleid

20 april 2023

Speaking Minds organiseert een event met inspiratiesessies en workshops over hoe jongeren te bereiken en te betrekken bij lokaal beleid. Daarnaast delen ze hun visie voor de toekomst en horen ze graag jouw ideeën hierover.

13:30 - 17:30 Utrecht € 0,-
Lees meer over

Archief