Zelfevaluatie Burgerschap

Ga direct aan de slag via de link!

Direct aan de slag

Lees hieronder meer informatie over hoe je de zelfevaluatie gebruikt.

Afbeelding over

Vind jij burgerschap het mooiste vak wat er is? Ben je op zoek naar ideeën om je burgerschapsonderwijs nog leuker te maken, voor jezelf en voor je studenten?

De Zelfevaluatie Burgerschap is een makkelijke online tool waarmee je kunt reflecteren op de manier waarop jij nu burgerschapsonderwijs geeft. Ook helpt het je om helder te krijgen waar je naartoe wilt werken. Wat wil jij, samen met jouw team, nog meer bereiken met burgerschap? Ga aan de slag met de zelfevaluatie.

Met de Zelfevaluatie Burgerschap ontwikkelen docenten hun burgerschapsonderwijs in drie stappen:

  • Inventarisatie: waar staan we nu?
  • Ambitie: waar willen we naartoe?
  • Aan de slag: hoe pakken we dat aan?

Invullen en uitnodigen

Je vult als docent (alleen of samen met je team) een vragenlijst in en krijgt daarmee inzicht in de stand van zaken van je burgerschapsonderwijs: wat gaat er goed en waar wil je nog aan werken? Het is ook mogelijk om studenten en onderwijsondersteunend personeel uit te nodigen mee te doen. Voor elke doelgroep zijn aparte vragenlijsten gemaakt. Uiteindelijk biedt het verzamelrapport een 360 graden feedback.

Overzicht op school

Docenten hebben de leiding in de zelfevaluatie. Zij nodigen collega’s en/of studenten uit om mee te doen en zij zijn ook degene die de (verzamel)rapportages opvragen. Ook kunnen zij, voorafgaand aan het invullen, aangeven in hoeverre hun resultaten zichtbaar zijn in het overzicht van de hele school. De resultaten zijn niet herleidbaar naar personen, maar bieden de school inzicht in de stand van zaken van het burgerschapsonderwijs en brengen in beeld waar de ambities liggen. Het College van Bestuur stelt een schoolbeheerder aan. De schoolbeheerder kan via een eigen account de resultaten op school bekijken.

Helpdesk

Heb je vragen over het instrument of de manier waarop ermee kunt werken? Mail naar mbo@expertisepuntburgerschap.nl

Bij technische problemen kun je mailen naar support@burgerschapmbo.nl.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*