Bezoek gratis het Rijksmuseum van Oudheden

06 februari 2023

Bezoek het Rijksmuseum van Oudheden

Ga gratis met je studenten naar het Rijksmuseum van Oudheden en speel de escape game over nepnieuws. Dat is niet alleen van nu want de keizers van het Romeinse Rijk konden er ook wat van!

In nauwe samenwerking met docenten en studenten is er een specifiek aanbod voor het mbo-onderwijs ontwikkeld. De programma’s sluiten aan bij de opleidingen en de belevingswereld van de studenten en worden begeleid door ervaren museumdocenten. Zelf ontdekken en aan de slag gaan staat centraal, maar ook goed kijken, kritisch denken en samenwerken is belangrijk. Kijk op de website voor meer informatie en reserveren.

Bekijk het mbo-aanbod

Speel de escape game

Nepnieuws is niet alleen van nu. De keizers van het Romeinse Rijk konden er ook wat van. Zoek je een activiteit om het onderwerp propaganda en bronnenkritiek met je studenten te behandelen? Speel dan met je klas de escape game Keizers & Co. in het museum.

Los de puzzels op, kraak de cijfercode en ontrafel de geheimen van de Romeinse propaganda. Welk team is het snelst en gaat er met de winst vandoor?

Een museumbezoek, maar net even anders…

Reserveer een escape game

Afbeelding slide