Burgerschap op school – Magazine PO en VO

28 maart 2023

Met trots presenteren wij de eerste editie van ‘Burgerschap op school’, het magazine voor basis- en voortgezet onderwijs. Je maakt hierin kennis met het Expertisepunt Burgerschap en onze helpdesk, maar we nemen je ook mee langs een aantal inspirerende scholen. Ook komt een aantal experts aan het woord, onder andere over doorlopende leerlijnen en burgerschap in kunst en cultuur.

Burgerschap op school – Magazine PO en VO

Burgerschap heeft de aandacht in het onderwijs en dat is goed nieuws. Want de kern van het burgerschapsonderwijs gaat over wat nodig is om vreedzaam en volgens democratische beginselen samen te leven. De school is bij uitstek de oefenplaats om hiermee intensief te oefenen. Maar hoe geef je als school vorm aan burgerschapsonderwijs? En dat op een manier die past bij de visie van de school en die past bij de leerlingen die je lesgeeft?

Het Expertisepunt Burgerschap is partner voor het scholenveld als het gaat om werken aan en het (door)ontwikkelen van burgerschapsonderwijs in de school. Onze missie is scholen te helpen hun weg te vinden in het vormgeven van burgerschapsonderwijs. Als centraal punt bieden wij een overzicht van het brede aanbod met informatie, hulpmiddelen en inspiratie rondom burgerschapsonderwijs. Met dit magazine krijg je een voorproefje van wat we als Expertisepunt bieden.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*