Datum MBO Debattoernooi 2022 – 2023 bekend

20 oktober 2022

Het MBO Debattoernooi is dé plek voor mbo-studenten om te kunnen laten zien hoe overtuigend zij kunnen spreken. Ieder jaar doen er ongeveer 25 teams van mbo-opleidingen uit heel Nederland mee. De sfeer is goed, het enthousiasme groot en de drempel laag. Of je nou veel of weinig ervaring met debatteren hebt: iedereen is welkom. En juist het wedstrijdelement van de dag geeft studenten die extra boost om nog beter hun best te doen. Welk team mag zich een jaar lang MBO Debatkampioen van Nederland noemen?

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom mailt Stichting Nederlands Debatinstituut zes weken van te voren de debatstellingen zodat je kunt oefenen met je klas. Alle andere praktische informatie sturen ze drie weken van te voren per e-mail op. Twijfel je of je je goed kunt voorbereiden op het toernooi? Volg dan de toernooitraining.

Waarom meedoen?
Meedoen aan het MBO Debattoernooi is voor iedereen leuk en spannend! Dat komt doordat we stellingen gebruiken die actueel zijn en aansluiten bij de doelgroep. Daardoor leren studenten zich te verdiepen in sociale onderwerpen waarmee ze hun maatschappelijke betrokkenheid vergroten. Door mee te doen leren MBO’ers samen te werken en op een juiste manier hun mening uit te drukken. Hiermee is debatteren een uitstekende voorbereiding op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding.

Wie
Studenten uit alle jaren van het mbo. Iedere opleiding vaardigt maximaal twee teams van vijf debaters af, plus een student-jurylid en eventueel en reservedebater.

Wanneer
Vrijdag 10 maart 2023, 12:30 uur tot 17:45 uur

Let op: datum en tijden onder voorbehoud

Waar
MBO Amersfoort (Locatie Nieuwe Poort)

Let op: locatie onder voorbehoud

Kosten
Deelname kost € 175,- voor één team en € 275,- voor twee teams.

Stellingen
De voor te bereiden stellingen worden zes weken voor het toernooi bekendgemaakt.

Programma
Het programma wordt twee á drie weken voor het toernooi bekendgemaakt.

Meer informatie?
Twee á drie weken voor het toernooi ontvang je alle praktische informatie. Download voor meer informatie over de toernooidag de toernooihandleiding onderaan de pagina.

Meld je klas nu aan! >

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*