Diversity Day – voor diversiteit en inclusie op de werkvloer

03 oktober 2023

Vandaag, 3 oktober 2023, de eerste dinsdag van oktober, is het Diversity Day. Op Diversity Day organiseren veel bedrijven een activiteit om de diversiteit in haar personeelsbestand onder de aandacht te brengen. Deze dag is een project van de Sociaal-Economische Raad (SER) en staat in het teken van jezelf kunnen zijn op je werk. Want pas als jezelf kunt zijn op je werk, zo stelt de SER, kun je pas je talenten optimaal benutten. Een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten is haar ideaal.

Living Labels

In de aanloop naar Diversity Day plaatste de SER verhalen uit de collectie Living Labels. Dit is een project waarin uiteenlopende mensen aan het woord komen over de vooroordelen en stereotypes waar zij regelmatig mee geconfronteerd worden. Hun verhalen zijn hier te lezen.

Ook scholen dienen volgens de aangescherpte burgerschapsopdracht aandacht te besteden aan diversiteit. Volgens deze opdracht dient het onderwijs, op doelgerichte en samenhangende wijze, zich herkenbaar te richten op het bijbrengen van kennis over en respect voor verschillen in godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, afkomst, geslacht, handicap of seksuele gerichtheid alsmede de waarde dat gelijke gevallen gelijk behandeld worden.

Bekijk ook onze pagina over diversiteit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*