Duurzame Dinsdag – de Prinsjesdag van de Duurzaamheid

05 september 2023

Vandaag, 5 september 2023, de eerste dinsdag van september, is het Duurzame Dinsdag. Deze dag presenteert zichzelf als dé stemversterker van duurzame initiatieven in Nederland. Tijdens deze dag worden er ingestuurde initiatieven uit de maatschappij bekend gemaakt, lintjes uitgedeeld en signalen besproken met de politiek. Daarnaast wordt er op deze dag – analoog aan de echte Prinsjesdag – een koffertje aangeboden aan het kabinet (met daarin allerlei duurzame initiatieven) en een Troonrede uitgesproken. De dag viert dit jaar haar 25-jarig bestaan.

Een initiatief insturen met jouw klas, afdeling of school

Ook jouw school, afdeling of klas kan meedoen met Duurzame Dinsdag! Bedenk daarvoor met met jouw groep een initiatief en meld je aan! In het verleden hebben initiatieven omtrent autodelen, right to repair, regeneratieve landbouw en plastic-revolutie de revue gepasseerd.

De organisatie van Duurzame Dinsdag van een groot aantal partijen, waaronder enkele programma’s van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Wil je meer informatie of zelfs meedoen? Bekijk dan hier de website.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*