Gastles van de Belastingdienst

06 maart 2023

Gastles

De Belastingdienst heeft haar eerste eigen gastles ontwikkeld, speciaal voor het mbo.
Uit cijfers van het Nibud blijkt dat slechts 1/3 van de jongeren aangifte inkomstenbelasting doet. Voor nu en in de toekomst is het belangrijk dat zij weten hoe en waarom je dit doet. Vraag daarom de gastles nu aan. Deze wordt het hele jaar door gegeven.

‘Laat geen geld liggen’

Via het lesmateriaal ‘Laat geen geld liggen’ maken mbo-studenten kennis met inkomstenbelasting en aangifte doen onder het mom van ‘Bijbaantje of vakantiebaantje? Dan krijg je misschien geld terug van de Belastingdienst’. Veel studenten met een bijbaan of vakantiebaan weten namelijk niet dat ze misschien geld terug kunnen krijgen. Aangifte doen kan tot en met 5 jaar terug! Wat is inkomstenbelasting? En hoe kunnen zij aangifte inkomstenbelasting doen? Op interactieve wijze leren de studenten belangrijke ins en outs, zodat ze geen geld meer laten liggen als ze een bijbaan of vakantiebaan hebben. Een gastles duurt ongeveer 1 uur.

Het hele jaar door!

Wil je de gastles aanvragen? De gastdocenten staan klaar om de les te verzorgen.

Vraag hier een gastles aan

Informatie over de gastles is ook te vinden op Kennisnetwerk.

Wil je liever geen gastdocent inzetten maar zelf de les geven? Ook hier is het lesmateriaal voor geschikt. Kijk op Belastingles.nl, lees de docentenhandleiding en duik meteen in het lesmateriaal.

Vragen of meer informatie? Mail naar gastlessen@belastingdienst.nl

Afbeelding slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*