Het project ‘De Grondwet is jarig’: een interactieve tool en doe-lessen

17 april 2023

Stichting Vreedzaam is bezig met het project getiteld ‘De grondwet is jarig’. Op 3 november 2023 is het 175 jaar geleden dat de moderne Grondwet werd afgekondigd. In deze Grondwetsherziening werden voor het eerst de ministers verantwoordelijk voor het beleid en de Tweede Kamer kreeg meer invloed. Samen met Artikel 1 Midden Nederland grijpt Stichting Vreedzaam deze verjaardag aan om hier de aandacht op te vestigen. Het project is bedoeld voor kinderen tussen de negen en dertien jaar oud.

Tool en lessen

Stichting Vreedzaam wil dat de jeugd goed op de hoogte is van hun rechten en plichten in onze samenleving, zodat ze voor zichzelf en hun medeburgers kunnen opkomen. Daarvoor ontwikkelt de stichting een interactieve tool en een aantal ‘doe-lessen’. Daarmee kunnen kinderen op een inzichtelijke en laagdrempelige manier meer leren over de Nederlandse Grondwet en hun betrokkenheid hierbij vergroten. De tool en lessen kunnen ingezet worden op scholen. Het materiaal wordt onderdeel van het trainingsmateriaal voor ‘De Vreedzame Wijk’ en wordt voor iedereen vrij toegankelijk via een speciale website.

Lancering

De tool en de lessen komen in het najaar beschikbaar. Op 3 november 2023 zal in het stadhuis van Utrecht een lanceringsevent plaatsvinden. Tijdens de Diversiteitsweek in oktober 2023 zal in Amersfoort eveneens aandacht worden besteed aan het onderwerp. Het project wordt deels gesubsidieerd door Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, VSB Fonds en VFonds. Voor meer informatie ga je naar de website van Stichting Vreedzaam.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*