HUMAN Educatie stelt zich voor

12 januari 2023

HUMAN Educatie, dé educatie afdeling van Omroep HUMAN, wil mbo-docenten inspireren om aandacht te besteden aan Burgerschap, Mediawijsheid en Seksualiteit. Zij bieden gratis en toegankelijk lesmateriaal aan over deze thema’s. Je kan Omroep HUMAN kennen van bijvoorbeeld de documentaireserie Klassen, over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. De thema’s die in HUMAN programma’s aanbod komen kunnen in de klas gebruikt worden als gespreksstarter van taboeonderwerpen zoals discriminatie, rouwen of mentale gezondheid.

Het kant en klare lesmateriaal bestaat uit videofragmenten met daarop aansluitende opdrachten. Naast dat het materiaal in de klas te gebruiken is als gespreksstarter, dragen deze ook bij aan bij het vormen van een (media)kritische houding en als stimulans voor zelfontplooiing.

Het stimuleren van een media kritische houding bij studenten kan je ook aan de docenten van HUMAN Educatie overlaten. Zij bieden samen met Beeld & Geluid de interactieve Masterclass Medialogica aan om studenten media kritische vaardigheden te leren.

Kijk op de site voor meer informatie over de Masterclass en het lesmateriaal. Een aantal keer per jaar op de hoogte blijven van het educatieve aanbod van HUMAN? Schrijf je in voor de Educatie Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*