Kennisbank met lesmateriaal over politiek geweld wint prijs!

15 februari 2023

TerInfo is een project van de Universiteit Utrecht, opgericht door hoogleraar Beatrice de Graaf, om scholen te helpen bij het bespreken van terrorisme, politiek geweld en heftige gebeurtenissen in de samenleving. Met een kennisbank en lesmateriaal draagt TerInfo bij aan de weerbaarheid van studenten.

Dit initiatief heeft onlangs de Brouwer Vertrouwensprijs gewonnen. Een prijs voor een maatschappelijke initiatief dat het onderling vertrouwen in de Nederlandse samenleving versterkt. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Projectleider Maxine Herinx over het project:

 “Het afgelopen jaar hebben we docenten ondersteund met lessen over het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Ook hebben we gezorgd voor achtergrondinformatie en pedagogische handvatten bij het bespreken van complottheorieën rondom het coronavirus, boerenprotesten en terroristische aanslagen.”

Het gratis lesmateriaal van TerInfo is ontwikkeld voor PO en VO maar is ook zeer geschikt voor het mbo.

Wil je lesbrieven downloaden of meer lezen over wat jongeren al weten over terrorisme, wat ze ervan vinden en erbij voelen? Maak dan een account aan waarna je het materiaal gratis kunt downloaden.

 • Wat biedt TerInfo?
  • Onafhankelijke kennisbank over terrorisme en politiek geweld
  • Lesbrieven bij actuele, heftige maatschappelijke gebeurtenissen
  • Kant-en-klare lessen op verschillende niveaus
  • Pedagogische handvatten bij het bespreken van gevoelige thema’s
  • Wetenschappelijke inzichten over wat jongeren weten over terrorisme, vinden van terrorisme en voelen bij terrorisme

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*