Dilemmagame “Het Hoofddossier” – Critical Mass

25 september 2023

Hoe ben je goed voor elkaar als iets moeilijk is? En, hoe geef je aan wat je nodig hebt? Daarover ga je in gesprek met deze les van Critical Mass. Met de dilemmagame ‘Druk’ zien je studenten het verhaal van twee scholieren die hiermee te maken hebben. Studenten bespreken wat zij kunnen doen voor een ander, hoe elkaar te helpen en hoe ze omgaan met druk. Minder goed in je vel zitten is iets wat iedereen herkent, hierover praten is soms lastig. Door te praten over de ‘binnenwereld’ creëer en versterk je de verbinding in het klaslokaal. Het spelen opent ogen en zorgt ervoor dat jongeren open staan voor andere geluiden.

Het lesmateriaal is vanaf 10 oktober 2023 beschikbaar en bestaat uit een gratis licentie voor de game en een bijbehorende werkvorm.

De docent neemt de rol aan van gespreksleider in een nagesprek. Studenten kijken mee over de schouder van een leeftijdsgenoot die worstelt met mentale uitdagingen en staan voor diens keuzen. Vertel je als het niet zo goed met je gaat, en wat kan je doen voor elkaar?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*