Nieuw lesprogramma – Van Gogh Museum

08 december 2022

Speciaal voor mbo-studenten heeft het Van Gogh Museum een nieuw lesprogramma gelanceerd. Het programma ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’ is interactief en persoonlijk en sluit aan op het vak Burgerschap en daarbinnen op de sociaal-maatschappelijke dimensie en dimensie vitaal burgerschap. Door een rondleiding en workshop kijken studenten via het werk en leven van Vincent van Gogh naar hun eigen talenten, ambities en keuzes in hun leven en loopbaan.

In dit nieuwsbericht lees je meer over de lancering.

Het programma duurt ongeveer twee uur en bestaat uit een rondleiding en workshop. Na een actieve rondleiding door het museum volgt een workshop waarin de studenten aan de slag gaan met thema’s als doorzettingsvermogen, identiteit en kwetsbaarheid. Docenten kiezen vooraf welke groep welke workshop volgt: schilderen of spoken word.

Praktische zaken op een rij:

Voor wie: studenten op het mbo
Kosten: € 300 per max. 30 studenten. Het is ook mogelijk om met een kleine groep van maximaal 15 studenten deel te nemen. In dat geval zijn de kosten € 150 per groep met minimaal 1 begeleider. De studenten volgen dan de schilderworkshop
Begeleiding: 2 tot 4 begeleiders
Tijdsduur: ongeveer 2 uur (rondleiding 40 minuten, workshop 70 minuten)
Wanneer: diverse vrijdagen om 9.15 uur en 13.15 uur

Wil je reserveren of eerst meer details lezen over de inhoud van het museumbezoek? Kijk dan eens op de website van het Van Gogh Museum bij het onderwijsprogramma.

Afbeelding slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*