ProDemos biedt studiereis naar Brussel

21 september 2023

Elk jaar organiseert ProDemos een studiereis voor docenten naar Brussel. Ze werken hierbij samen met de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland.

Voor wie?
Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, burgerschap en geschiedenis kunnen zich inschrijven. Ook docenten in opleiding voor deze vakken zijn van harte welkom.

Wat is het programma?
Tijdens deze reis kom je van alles te weten over de Europese Unie en zie je met eigen ogen waar de Europese politiek zich afspeelt, zodat je na afloop deze nieuwe kennis op een levendige manier over kunt brengen aan je studenten. Je brengt onder andere een bezoek aan diverse Europese instellingen en je hebt de gelegenheid om in gesprek te gaan met de Nederlanders die er werkzaam zijn. Ook kun je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken.

De excursies tijdens de studiereizen in voorgaande jaren werden altijd goed beoordeeld door deelnemende docenten.

Wanneer?
November: woensdag 6 & donderdag 7 december 2023 
Klik op de datum voor meer informatie over de reis en het aanmeldformulier.

Praktische informatie
ProDemos brengt 114,95 euro per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten. De hotelovernachting en avondmaaltijd tijdens de studiereis worden volledig verzorgd door de Europese Commissie. De lunch op de tweede dag wordt verzorgd door het Europees Parlement.

Per reis is er plaats voor 30 deelnemers. Je hebt tot 1 november de tijd om je aan te melden. Ieder jaar is de studiereis weer erg populair, wees er dus snel bij. want vol = vol.

De (trein)reis moet je zelf regelen. Uit evaluaties na vorige reizen blijkt dat deelnemers hier graag zelf de controle over hebben. Je kunt dus zelf bepalen hoe laat je reist en of je gebruikt wilt maken van bijvoorbeeld een trein met supplement. Wij adviseren een treinreis, maar je kunt natuurlijk ook met de auto reizen. Houd wel rekening met de parkeertarieven.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*