Rijksmuseum van Oudheden meets MBO

21 maart 2024

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) opent 25 april 2024 de tentoonstelling Romeinse Villa’s in Limburg.

Samenwerking met het MBO

Deze nieuwe tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met het Limburgs Museum en het Romeins museum, voorheen het Thermenmuseum. En als klap op de vuurpijl zijn in de tentoonstelling levensechte meubels te zien, gemaakt door de studenten van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. De studenten lieten zich inspireren door de materialen en vormen van de Romeinen en zetten hun eigen vakmanschap en kennis in om de meubels te reproduceren. Zo maakt het Rijksmuseum van Oudheden samen met het HMC de geschiedenis tastbaar, maar bieden ze ook een podium aan het ambacht van de MBO-student.

Gratis interactieve rondleiding, speciaal voor de mbo-student

Het RMO biedt een gratis interactieve rondleiding aan voor het onderwijs. Samen met een museumdocent gaan studenten op verkenning door het leven in en rondom de landerijen in Limburg. De studenten kijken, tekenen en debatteren. Samenwerken en hands-on doen staan hierbij centraal. Wat kon je ruiken in een Romeinse keuken? Wat waren de badrituelen van de Romeinen? Was er tweeduizend jaar geleden echt ook al vloerverwarming? En welke gebruiken of producten van toen zijn er nu nog steeds? Kortom, wat kan het leven van vroeger ons tegenwoordig bieden?

MBO-studenten hebben gratis toegang in het Rijksmuseum van Oudheden, zowel in groepsverband als individuele bezoeker!
Ga langs in Leiden en beleef het leven als een Romein in Limburg!

Meer informatie opvragen en reserveren kan via info@rmo.nl of 0715163163.

Meer informatie over de tentoonstelling

Burgerschap

Het RMO biedt ook interactieve rondleidingen die specifiek aansluiten bij de economische dimensie en dus passen bij het vak burgerschap. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere geld, arbeid, schuld, produceren en consumeren. Het programma is daarnaast gericht op het trainen van de 21ste-eeuwse vaardigheden, zoals kritische denkvaardigheden.

Meer informatie over de mogelijkheden voor mbo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*