Samen Dementievriendelijk op het MBO

18 oktober 2022

Wist je dat 1 op de 5 mensen in hun leven te maken krijgt met een vorm van dementie? Uit onderzoek onder 555 jongeren blijkt dat 90% van de jongeren wil dat Nederland dementievriendelijk wordt, maar bijna 40% weet niet hoe ze met mensen met dementie moeten omgaan. Ze vinden het een belangrijk thema en willen er graag mee aan de slag!

Op woensdag 12 oktober 2022 lanceert Samen dementievriendelijk haar jongerenprogramma met gloednieuw lesmateriaal, speciaal voor het mbo.

Deze dag vindt er een grootse kick-off plaats bij MBO Midden Nederland in Utrecht, waar de hele dag in het teken staat van omgaan met dementie. Radio-dj Frank van der Lende zet zich al jaren in voor Alzheimer Nederland en is die dag aanwezig als presentator. Hij zal daar in gesprek gaan met een ervaringsdeskundige met dementie, studenten en de minister van VWS Conny Helder.

Vanaf 12 oktober kunnen vervolgens mbo-docenten en hun studenten aan de slag met verschillende werkvormen in hun les(sen). Het materiaal is geschikt voor alle opleidingen binnen het mbo. Studenten leren hoe ze de signalen van dementie kunnen herkennen en hoe ze in zo’n situatie kunnen handelen. Ze volgen een (online) training en daarnaast kunnen verschillende werkvormen naar keuze gecombineerd worden, afhankelijk van de tijd of samenstelling van de klas.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*