Terugblik Studiedag Burgerschap 2023 (presentaties)

30 november 2023

Op 24 november 2023 was de Studiedag Burgerschap Ver-kijkers; burgers in de toekomst  in Ede. De presentaties die in de workshops zijn gedeeld kun je vinden aan de rechterzijde van deze pagina. Kijk regelmatig op deze pagina want we hebben nog niet alle presentaties ontvangen!

Het programma

Er speelt veel rondom het thema burgerschap: vanuit OCW komt er nieuwe wet- en regelgeving. Wat wordt er van de studenten in het mbo gevraagd de komende tijd, hoe kunnen zij burgers in de toekomst worden? De veranderingen moeten ten goede komen aan de kwaliteit van het burgerschapsonderwijs in het mbo. Voor docenten én studenten. Hoe bereiden we ons daarop voor? Wat moet er veranderd worden in het curriculum voor de burgers in de toekomst? Op welke manier sluiten we burgerschap af? Het programma van deze studiedag zat vol met workshops die helpen verder te kijken. Met inspiratie, kennisdeling en ervaringen. De dag was met name bedoeld voor docenten en beleidsadviseurs die zich bezighouden met burgerschapsonderwijs in het mbo.

Speciale gast: Eva Rovers

Eva Rovers was te gast, zij is mede-oprichter van Bureau Burgerberaad en publiceert in NRC, Trouw en De Correspondent. Zij is auteur van het boek “Nu is het aan ons, oproep tot echte democratie”. Het betoog van Eva Rovers was dat je politiek niet te veel aan politici moet overlaten. Burgers zijn immers cruciaal voor het oplossen van de grootste uitdagingen van deze tijd. Onderwijs speelt daar een belangrijke rol in.

Eva is ook geïnterviewd door Brainwash, een platform van HUMAN. Lees het interview

Je kunt ook een podcast beluisteren waarin Pieter van der Wielen een vraaggesprek heeft met haar.

Programmaboekje

Nog een keer door het programma bladeren? Dat kan via het digitale programmaboekje.

Studiedag Burgerschap 2023 Ver-kijkers

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*