Timmyland

01 november 2022

Televisieprogramma ‘Timmyland’

In zijn nieuwe televisieprogramma wil Tim den Besten zijn eigen land beginnen, genaamd ‘Timmyland’. Hij komt erachter wat er allemaal bij komt kijken en wat er allemaal voor nodig is om je eigen land op te richten. Zo leert hij onder andere hoe je wetten invoert en ze controleert, over gelijke en eerlijke behandeling voor iedereen en hoe er verkiezingen worden gehouden. Met dit televisieprogramma komen kinderen meer te weten over de democratische rechtsstaat, vrijheid en gelijkheid, en macht en inspraak.

Vanaf 13 november is ‘Timmyland’ elke zondag te bekijken om 19:20 uur bij NPO Zapp.

*Fotografie Hilde Harshagen

Aflevering 1: Koning Willem-Alexander

Lijkt het jou ook zo lekker om de baas te zijn? Presentator Tim den Besten ziet het helemaal voor zich in zijn eigen land, Timmyland. Wie wil er nou niet in een land wonen waar je de hele dag honden kunt aaien, elke inwoner gratis de Timmysnack krijgt en waar mensen altijd vrolijk gekleed gaan? Tim gaat onderzoeken hoe je de baas wordt en bezoekt daarvoor zelfs koning Willem-Alexander.

Bekijk hier de aflevering >>>

Aflevering 2: Een wet en de minister-president

Tim gaat langs bij premier Mark Rutte en ontdekt hoe je een wet invoert. Voor zijn eigen Timmyland onderzoekt Tim hoe hij een waddeneiland kan laten opspuiten. Timmyland krijgt steeds meer vorm. Zo worden er straten aangelegd, bomen gepland en is ‘de wedergeboorte school’ in aanbouw.

Aflevering 3: Een eigen vlag, politie en rechter

Wat is een land zonder eigen vlag? Tim maakt er een. Daarnaast wil hij in Timmyland ook regels zoals het verbod op saaie kleding. Hoe controleer je zo’n wet en wat als je ‘m overtreedt? Tim legt dat voor aan de politie en aan een rechter. Ze praten over een gelijke en eerlijke behandeling voor iedereen.

Aflevering 4: Een eigen munt en het leger

Bij het beginnen van je eigen land, hoort ook eigen geld. Tim ontwerpt zijn eigen munt, de Timmy. Ook gaat hij langs bij het Nederlandse leger en ontdekt hij dat veiligheid bieden de belangrijkste taak is van het leger.

Aflevering 5: Een eigen volkslied en het Jeugdjournaal

Samen met zangeres Froukje schrijft Tim zijn eigen volkslied. Tim wil graag mooie fantasieverhalen naar buiten brengen over hemzelf, maar bij Evita van het Jeugdjournaal ontdekt hij dat al het nieuws daar op waarheid wordt gecheckt.

Aflevering 6: De verkiezingen

Er zijn verkiezingen in Timmyland. Wie mag er de baas worden? Tim leert van een spindoctor hoe hij het beste campagne voert. Tevens ontdekt hij oneerlijke manieren om de verkiezingen naar zijn hand te zetten. Wordt Tim den Besten de baas van Timmyland?

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*