Over ons

Expertisepunt Burgerschap is een samenwerking tussen Stichting School & Veiligheid, het Kennispunt MBO Burgerschap, SLO en ProDemos – huis voor democratie en rechtsstaat. Het expertisepunt is een vervolg van de projecten ‘Burgerschap op de Basisschool’ van School & Veiligheid in samenwerking met de PO-Raad en het project ‘Versterking burgerschap vo’ van de VO-raad en het Kennispunt MBO Burgerschap.

Ons doel

Het doel van het Expertisepunt Burgerschap is een adequate ondersteuning te bieden bij het invulling geven aan burgerschapsonderwijs. Onze ondersteuning is gericht op het duurzaam versterken van het burgerschapsonderwijs in het po, vo, (v)so en mbo. Daarnaast is ons doel het stimuleren van doelgericht, planmatig en herkenbaar burgerschapsonderwijs, waarbij de school een veilige oefenplaats is. Er is sprake van ondersteuning op alle niveaus: zowel voor besturen als voor schoolleiding, coördinatoren en docenten. Tot slot richt het expertisepunt zich op het samenbrengen en verbinden van onderzoek, beleid en praktijk, en vertaalt dat naar concrete praktijkondersteuning voor besturen, scholen en onderwijsinstellingen.

Wat bieden wij?

Bij het Expertisepunt Burgerschap kan je terecht voor actuele informatie, tips en inspiratie over het vormgeven van burgerschapsonderwijs. Je vindt het op onze website, in onze nieuwsbrieven, op sociale mediakanalen, in ons jaarlijkse magazine, maar ook in de bijeenkomsten die we in de toekomst organiseren.

Helpdesk

Heb je vragen aan het expertisepunt burgerschap? Wil je graag iemand spreken? Medewerkers van het expertisepunt staan je graag te woord. Je vindt de contactmogelijkheden via de contactpagina op de sector van jouw keuze.

Bel bij vragen tijdens kantooruren naar 030 285 6611

 

Vacatures Jaarverslag

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*