Docententraining – verdieping

Datum toegevoegd: 26 oktober 2023
  • Sector PO
  • Categorie Scholing
  • Aanbieder Stichting Nederlands Debat instituut
  • Tijdsinvestering 2 dagen
  • Locatie Amsterdam
  • Prijs 200

De verdiepende docententraining gaat nog dieper in op debatteren in de klas. De trainers hebben ervaring met zowel debatteren als lesgeven en delen graag hun ervaring. Je kunt kiezen voor de verdieping ‘Argumenteren en structureren’ of de verdieping ‘Examineren en beoordelen’. De training bestaat uit één dagdeel met theorie. Daarna ga je zelf debatteren én debatten beoordelen. Na afloop van de training krijg je hand-outs van de training mee zodat je direct zelf aan de slag kunt.

Vaardigheden

Leerlingen hebben vaak een mening, maar hoe zorg je ervoor dat ze deze mening kunnen beargumenteren? Hoe leer je jongeren objectief reageren? Tijdens de docententraining laten wij je zien hoe je alle leerlingen overtuigend leert spreken, zowel de heel drukke als de meer schuchtere leerling. Met leuke oefeningen en spelletjes werk je staps- en spelenderwijs toe richting een debat.

Argumenteren en structureren

Hoe bedenk en maak je inhoudelijk sterke argumenten? En hoe help je je leerlingen nog beter te luisteren? Of reageren en argumenten weerleggen? In deze verdiepende training ga je aan de slag met verschillende argumentatietheorieën en -oefeningen. Met deze handvatten kun jij je leerlingen nog verder helpen bij het debatteren.

Examineren en beoordelen

Hoe becijfer je een examendebat? En hoe beoordeel je een betoog, examendebat of een speech? In deze verdiepende training ga je aan de slag met zo objectief mogelijk beoordelen, aan de hand van onze jurywijzer. Ook ga je aan de slag met feedback geven; hoe doe je dit zo doeltreffend mogelijk zodat leerlingen nog beter begrijpen hoe ze hun debatvaardigheden kunnen verbeteren? Aan de hand van oefeningen en ons jurymateriaal geven wij je houvast en kun je direct aan de slag in de klas.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*