Spelleider zijn in schurende gesprekken? Speel Boven Tafel Tafelen het SPEL

Datum toegevoegd: 04 juli 2024
  • Sector MBO
  • Categorie Scholing
  • Aanbieder Boven Tafel Tafelen
  • Tijdsinvestering 4 x 3 uur
  • Locatie In overleg

Heb je dagelijks te maken met schurende gesprekken? Wil je deze op constructieve wijze begeleiden? Boven Tafel Tafelen het SPEL laat je ervaren wat het is om terug te kunnen vallen op een stevig fundament in jouzelf bij het begeleiden van schurende gesprekken. Een gereedschapskist vol communicatietechnieken helpt je bij het plezier hierin. In enkele sessies heb jij je persoonlijke aanpak te pakken. Dit geeft energie en nodigt uit.

Inhoud scholing

De scholing bestaat uit het spelen van een spel. Dit kan in teamverband (in company) alsook als individuele deelnemer in een open inschrijving. De opbouw van het spel bestaat uit vier kwadranten. Elk kwadrant heeft een hoofdthema en is onderverdeeld in diverse tegels. Deze tegels bevatten een pictogram wat staat voor een aandachtsgebied met daaronder een stelling, vraag, opmerking die de speler uitnodigt tot nadenken en/of handelen. Essentieel is dat de deelnemer letterlijk haar speelveld vergroot. Dat wil zeggen dat zij zicht en grip krijgt op haar huidige- én haar gewenste wijze van communiceren. Dit alles met het oog op het begeleiden en voeren van schurende gesprekken ter optimalisatie en verkenning van het eigen kunnen en de mogelijkheden hiertoe (de docent als bron). Hierbij uitgaand van het feit dat er reeds vele inzichten aanwezig zijn daar het onderdeel van de werkzaamheden is van de leerkracht / docent.

Resultaat scholing

De deelnemer heeft aan het einde van het spelen van het spel meer zicht op het eigen functioneren in relatie tot het gewenste doel en de omgeving. Zij heeft zicht en grip hierop en beschikt over een op maat ontwikkelde toolkit welke haar duurzaam helpt bij het moeiteloos navigeren in schurende gesprekken. Dit komt de gesprekken ten goede. De docent kan een begeleidende- en richtinggevende rol aannemen in gesprekken.

Subsidie

Via het project Schurende Gesprekken is het mogelijk om dit aanbod (deels) vergoed te krijgen.

Subsidiemogelijkheden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*