Training op school Activerend Burgerschap

Datum toegevoegd: 26 oktober 2023
  • Sector PO
  • Categorie Scholing
  • Aanbieder Docentenbijscholing
  • Tijdsinvestering Op maat
  • Locatie Incompany

Een complete aanpak voor burgerschap

Het vak burgerschap kan prachtig zijn, maar het is ook complex. Hoe kan je leren over samenwerking, inclusiviteit, diversiteit en mondigheid? Wij zijn daar heel uitgesproken over: door het te DOEN. Activerend burgerschap, dat is ons uitgangspunt. Wij hebben een complete activerende aanpak voor het vak burgerschap ontwikkeld. Met gebruikmaking van de allernieuwste en activerende technieken. Onze aanpak is inclusief. Dat betekent niet alleen dat elke leerling en elke burger telt. Dat vinden we vanzelfsprekend. Inclusief moet je bij ons heel letterlijk nemen. Je krijgt een pakket bestaande uit kant en klare leerprogramma’s, docententrainingen, lesmateriaal en hardware. Het is de combinatie van bijzondere lesvormen met persoonlijke begeleiding en training die activerend burgerschap zo krachtig maakt.

Burgerschap nieuwe stijl

Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken. Kinderen die niet alleen het leren, maar ook het leven zelf aankunnen. Een droom? Misschien. Realistisch? Zeker!

Voor activerend burgerschapsonderwijs heb je de juiste ‘tools’ nodig. Wij hebben deze in huis, we nemen ze mee en we laten ze achter bij jou op school. Alle tools zijn vernieuwend en ze nodigen uit tot nadenken, beleven en samenwerken. Je speelt een internetveiligheid Escape the Classroom en je maakt burgerschapsradio met je eigen schoolradiozuil. En met de Identiteitscirkels help je leerlingen hun eigen identiteit en uniciteit ontdekken!g

Escape the Classroom Burgerschap

  • Speel het spannende en complete voorbeeldspel Burgerschap – Durferschap.
  • Oefen essentiële vaardigheden: samenwerking, herkenning van je eigen talenten en die van anderen, doorzettingsvermogen.
  • Inclusief sets met doosjes, slotjes, enz. die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden met nieuw spelmateriaal.
  • Inclusief Escape the Classroom spellen over burgerschap om met je klas te spelen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*