Gezonde School

Gezonde School is een programma dat jou als onderwijsprofessional helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken.
Je kunt met een stappenplan werken aan een gezondheidsthema dat je als school zelf kiest. Bijvoorbeeld: Voeding, Bewegen en sport, Mediawijsheid of Relaties en seksualiteit. Kijk hierbij naar wat je als school al doet en versterk dan wat er al goed gaat.

Stimuleringsregeling

Binnen Gezonde School bestaat er een stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken, deze regeling is alleen voor mbo scholen en kan goed worden gebruikt voor de ontwikkeling van burgerschap onderwijs.

Als school krijg je middelen (€5000,-) die je in kan zetten voor bijvoorbeeld taakuren en/of de ontwikkeling van interventies en/of teamtrainingen. Daarnaast krijg je ondersteuning van een Gezonde School-adviseur die advies kan geven over een Gezonde Leefstijl en kun je gebruik maken van het advies van een Arbodeskundige.

Waarom aan de slag met Gezond en Veilig Werken?

Studenten krijgen handvatten voor fit, veilig en gezond werken voor het beroep dat zij gaan uitoefenen. Door aandacht te besteden aan fit, veilig en gezond werk leren studenten hoe ze dit kunnen doen: nu én later. Dat is belangrijk, want zo kunnen ze gezond blijven gedurende hun carrière. Wanneer hier op school voldoende aandacht aan wordt gegeven, kunnen studenten beter worden ondersteund wanneer ze afspraken maken met hun (leer)bedrijf of stageplek.

Meer informatie over de stimuleringsregeling

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*