Mens en Technologie

Op deze pagina vind je achtergrondinformatie over alles wat te maken heeft met mens en technologie. Doe er je voordeel mee in de burgerschapslessen!

Lezing over digitaal burgerschap: Mens en technologie

Jongeren maken geen onderscheid tussen de offline en de online maatschappij. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de vorming van hun identiteit, maar ook voor de vaardigheden die ze nodig hebben om zich staande te houden in die online maatschappij. Onderstaande lezing is gehouden op de door ons georganiseerde studiedag voor burgerschapsdocenten (15 oktober 2021).

 

Begeleidingsethiek: Een methode om op een ethisch verantwoorde manier om te gaan met technologie

Digitalisering zorgt voor grote veranderingen. De smartphone in ieders hand, algoritmes die slimmere beslissingen suggereren of je smaak  sturen, robots die (een deel van) het werk van mbo-ers vervangen. Veel van deze technologische ontwikkelingen roepen ethische vragen op. Vragen die om ethische verantwoordelijkheid vragen. Je kan hierover in gesprek met de aanpak begeleidingstechniek, ontwikkeld door het ECP in samenwerking met prof. dr. ir Peter-Paul Verbeek. Hij geeft hieronder een introductie van deze aanpak. Meer informatie staat in deze flyer. Een uitgebreide beschrijving van de aanpak vind je hier.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*