Stories that Move van de Anne Frank Stichting: Het Israëlisch en Palestijns conflict

Robin en Wael

Robin en Wael zijn twee van de vele jongeren die hun ervaringen delen via video’s in Stories that Move. Robin is een Joodse Nederlander, Wael een Syrisch-Palestijnse vluchteling die in Berlijn woont. Beide ervaren ze dat anderen hen de schuld willen geven voor een conflict waar zij geen verantwoordelijkheid voor hebben.  In de lesbrief ‘Ontmoet Robin en Wael’ ontdekken studenten verschillen en overeenkomsten tussen de verhalen van deze twee jongeren. Zo onderzoeken ze wat zij zelf kunnen doen om discriminatie tegen te gaan. De persoonlijke verhalen van jongeren kunnen zorgen voor meer begrip, empathie en verbinding.

De toolbox Stories that Move

“Stories that Move” is een online toolbox van de Anne Frank Stichting. Het biedt interactieve lesmaterialen om jongeren bewust te maken van vooroordelen, discriminatie en mensenrechten en is zo ingericht dat het studenten laat stilstaan bij wat leeftijdsgenoten meemaken. Zo wordt er ruimte gecreëerd om emoties te delen en elkaar beter te begrijpen. Naar aanleiding van de oorlog tussen Israël en Hamas heeft de Anne Frank Stichting een nieuwe lesbrief ontwikkeld op basis van twee reeds bestaande en nog steeds relevante video’s uit deze online toolbox. Het is kant-en-klaar lesmateriaal dat makkelijk ingezet kan worden bij de actualiteit. Docenten kunnen een account aanmaken of werken met werkbladen en video’s die op YouTube staan.

Feedback op de les?

De Anne Frank Stichting houdt zich aanbevolen voor feedback van docenten die met deze verhalen hebben gewerkt. Heb je feedback? Laat het weten via info@storiesthatmove.org.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*