Leermiddelen
Vanuit het Expertisepunt Burgerschap hebben we een overzicht gemaakt van verschillende leermiddelen om je op weg te helpen met lessen en activiteiten op het gebied van burgerschap.
Om je optimaal te helpen in je zoektocht naar de juiste leermiddelen maken we gebruik van zoekfilters. Op deze manier kan je nog sneller de gewenste lesmaterialen vinden die geschikt zijn voor jouw klas. De thema’s zijn gekoppeld aan de conceptkerndoelen.
Wil je als organisatie jouw aanbod plaatsen? Dat kan als je aanbod overeenkomt met de eisen van de burgerschapsopdracht. Bekijk welke eisen dit zijn en vul het formulier in. Meer informatie staat onderaan deze pagina, links in het blauwe deel.
Overzicht leermiddelen
Bezoek het Namenmonument
In dit programma, dat bestaat uit twee delen, krijgen de namen op het Namenmonument een gezicht. Deel 1 doe je zelfstandig op school, deel 2 bij het Namenmonument in Amsterdam.
Talkshow met de klas
Wereldreligies kwintet
Wereldreligies Kwintet: een kwartetspel rondom de vijf grote wereldreligies – Boeddhisme, Christendom, Hindoeïsme, Islam en Jodendom.
Feesten in de klas!
Het boek Feesten in de klas! geeft duidelijke informatie over de meest uiteenlopende feesten- en gedenkdagen van allerlei nationaliteiten, culturen en religies die in het diverse en multiculturele Nederland voorkomen.
Werkvormen over vrijheid
Wil je aandacht besteden aan het thema vrijheid in de klas? Stichting Vrijheidscolleges biedt gratis lesmateriaal waarmee je in het onderwijs aan de slag kunt met dit belangrijke thema.
Vrijheidscollege aanvragen
Vrijheidscolleges inspireert jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Sinds 2013 maken ze programma’s over leven in oorlog en conflict, democratie en rechtstaat.
Gratis lesprogramma Slachtofferhulp Nederland: Weet jij hoe je hulp kan krijgen?
Met deze les leren mbo-studenten wat een ingrijpende gebeurtenis met je doet, hoe herstel werkt en welke hulp er is.