Online bijeenkomst met contactpersonen – 16 maart 2023

16 maart 2023
  • Duur 15:00 - 16:30
  • Locatie Online
  • Organisator Expertisepunt Burgerschap MBO

Ben jij onze contactpersoon namens je school? Dan ontvang je de agenda met deelnamelink ongeveer een week van tevoren in je mailbox. Inschrijven is niet nodig.

Wat kun je verwachten?
Plenair praten we je onder andere bij over de stand van zaken met betrekking tot de herijking van de kwalificatie-eisen burgerschap. Vanuit OCW komt het proces aan de orde (wat kunnen we wanneer verwachten) en vanuit de MBO Raad praten we je bij over de gesprekken die we met een aantal leden van de Expertgroep Burgerschap hebben gehad. Ook vertellen we je meer over de status van de verschillende projecten die we aan het opstarten zijn vanuit het expertisepunt burgerschap.
Daarnaast starten we met een nieuwe ronde BoB gesprekken dit jaar. De eerste afspraken zijn daarvoor al gemaakt. We praten je bij over het onderwerp dat we dit jaar met je willen bespreken. Dit onderdeel staat gepland van 15.00 tot 15.30 uur.

Na het plenaire deel is er zoals altijd een kenniscarrousel waarbij interessant burgerschapsmateriaal gepresenteerd wordt. Je kunt tijdens de bijeenkomst kiezen uit de volgende presentaties:

HUMAN

Bekend van succesvolle programma’s als Klassen, De Vloer Op, Medialogica, Schuldig, Kanaal Sociaal en Het Filosofisch Kwintet. Tijdens deze contactpersonenbijeenkomst duikt HUMAN Educatie in haar gratis educatieaanbod, bestaande uit uitgebreide en toegankelijke video’s en lesmateriaal. Daarnaast wordt ingegaan op de interactieve Masterclass Medialogica over mediawijsheid en ga je in gesprek over wat HUMAN Educatie voor jou, als mbo-docent, nog meer kan betekenen.

Critical Mass

Heeft voor een nieuw project ‘Hoofddossier’ twee dilemmagames ontwikkeld: Open up & Druk. Hierdoor wordt het makkelijker om mentale gezondheid te bespreken in de klas. Ze willen bijdragen aan het doorbreken van het taboe en het praten over emoties normaliseren. In de games kijken jongeren mee over de schouder van de hoofdpersoon die te maken krijgt met mentale uitdagingen. De spelers leven mee met dilemma’s die de situatie met zich meebrengt. Vertel je het als het niet zo goed met je gaat?  Wat kan je zelf doen als je ziet dat het met iemand anders niet zo goed gaat? Wat helpt en wat helpt niet? Praten over mentaal welzijn? Superbelangrijk en tegelijkertijd oh zo lastig, zeker in de klas.

Wijzer in geldzaken  

Zet zich in voor structurele aandacht voor financiële vaardigheden in de klas. Tijdens deze deelsessie delen zij graag hun aanbod maar willen ook graag in gesprek; welke behoefte is er als het gaat om aan de slag te gaan met financiële vaardigheden in de klas? En hoe kan Wijzer in geldzaken het mbo hier het best in ondersteunen? Ze organiseren dit jaar o.a. de Week van het geld (27 t/m 31 maart 2023) met als thema ‘Bedwing de bling’. Daarnaast bieden ze op geldlessen.nl een overzicht en een zoekmachine met lesmateriaal dat past in jouw klas.

Young Impact  

Helpt jongeren hun talenten te ontdekken en daarmee in actie te komen voor de dingen die zij belangrijk vinden. Zo stimuleren ze talentontwikkeling en maken ze jongeren maatschappelijk actiever. Als docent weet je als geen ander dat jongeren de wereld kunnen veranderen. Het enige dat zij nodig hebben is een vonk die hen in beweging brengt!

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*