Professionalisering

Op deze pagina vind je alles over de mogelijkheden om je te professionaliseren op het gebied van burgerschap. Check met de zelfevaluatietool burgerschap hoe burgerschap er bij jou op school voor staat. Of zoek in onze database naar cursussen, webinars, podcasts en onderzoek in relatie tot burgerschap en burgerschapsonderwijs op het mbo. Verder vind je informatie over het profiel van de burgerschapsdocent in het mbo en informatie over practoraten die gerelateerd zijn aan burgerschap.

Wij streven naar een zo volledig mogelijk overzicht van het professionaliseringsaanbod, maar kunnen niet voor jou of jouw instelling bepalen wat goed en geschikt is. Heb je vragen over of interesse in specifiek aanbod? Neem dan contact op met de aanbieder. Heb jij een aanvulling op de lijst? Vul dan onderstaand formulier in.

Afbeelding over
Afbeelding

Scholingsaanbod Schurende Gesprekken: vraag subsidie aan!

Afbeelding

Leergang Burgerschap

Leergang Burgerschap
Afbeelding

Advies op maat

Afbeelding

Zelfevaluatie Burgerschap

Zelfevaluatie burgerschap

Categorie

Thema

Type

Aanbod Toevoegen

Staat jouw professionaliseringsaanbod niet op deze pagina, maar past het hier wel tussen? Vul dan onderstaand formulier in.

Aanbod toevoegen
MBOAlgemeen

Foocus op Educatie: Burgerschap

Foocus op Educatie

Foocus op Educatie biedt verschillende workshops voor onderwijsprofessionals op het gebied van burgerschap. Denk aan: diversiteit en inclusie, schurende gesprekken, ...

Lees meer over
MBOWerk en Geld

Programma Financiële educatie – mbo

Nibud

Dit programma helpt mbo-docenten om financiële vaardigheden in de lessen aan bod te laten komen en bevordert de deskundigheid ...

Lees meer over
MBODiversiteit en Inclusie

Veilige gesprekken in de klas

ImpactYou Academy

ImpactYou biedt een training om een veilig klimaat in de klas te creëren waarbinnen alle meningen gegeven en ontvangen ...

Lees meer over
MBOAlgemeen

Het fundament van burgerschapsonderwijs

Common Ground

Common Ground ondersteunt bij het neerzetten van een sterke visie, gedragen en samenhangende leerlijnen en passende kwaliteitszorg.

Lees meer over
MBOAlgemeen

Maatschappelijk diensttijd (MDT) is een kans geen moetje

Adviseur burgerschap Brigitte van de Koevering ziet hoe bij Curio MDT ingezet wordt om studenten entree te laten groeien.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*