Dag van de Literatuur

23 maart 2023
  • Duur 10:00 - 16:00
  • Locatie Rotterdam
  • Organisator Dag van de Literatuur
  • Prijs € 19,50

Dit jaar wordt voor de achttiende keer de Dag van de Literatuur georganiseerd, waarbij vanuit het hele land ruim 3.000 bovenbouwleerlingen aanwezig zullen zijn. Voor het eerst zijn ook mbo- en hbo-studenten welkom, vandaar dat we hier graag aandacht aan besteden vanuit het Expertisepunt Burgerschap.

Om 10.00 uur start de dag met een breakdance-optreden van wereldkampioene India Sardjoe en haar dansgroep Heavy Hitters. Het evenement wordt daarna officieel geopend door de staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu.

Daarna gaan jongeren in gesprek met 29 auteurs, waaronder oude bekenden als Adriaan van Dis, Arthur Japin, Ronald Giphart, Manon Uphoff, Abdelkader Benali en Ester Naomi Perquin en nieuwe gezichten, waaronder Sholeh Rezazadeh, Splinter Chabot, Carmien Michels, Gershwin Bonevacia en Joost Oomen. Jongeren kunnen literaire workshops volgen en genieten van een multidisciplinair programma met onder andere film, theater, dans en muziek. Het volledige programma staat op de website. Via de site kan je ook kaartjes kopen voor deze dag.

Naar de website

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*