Docentendag Maatschappijleer ProDemos

14 april 2023
  • Duur 09:00 - 16:45
  • Locatie Den Haag
  • Organisator ProDemos en NVLM
  • Prijs € 210,-
Afbeelding slide

Elk jaar organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer. Op deze vakconferentie kunnen docenten (in opleiding) maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en met vakgenoten ervaringen uitwisselen.

De dag begint met een plenair ochtendprogramma. Bij binnenkomst kun je alvast een kijkje nemen op de informatiemarkt waarna de dag wordt afgetrapt met een lezing.

Na dit gezamenlijke gedeelte volgen twee keuzerondes waarin je kunt kiezen uit lezingen, workshops en excursies. Tussen de twee rondes door wordt er een lunch verzorgd en gedurende de dag is er genoeg tijd om de informatiemarkt te bezoeken.

De dag wordt afgesloten met comedy van Thjum Arts. Aansluitend kan er worden nagepraat onder het genot van een hapje en drankje in de Grote Kerk.

De avond voor de docentendag vindt de docentenavond plaats in het Oranjehotel op Scheveningen. Het Oranjehotel was de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Docentenavond bezoekje deze plek en kun je kennisnemen van de verhalen van hen die hier opgesloten zaten.

Lale Gül verzorgt de hoofdlezing tijden de Docentenavond. Ze vertelt over het belang van vrijheid en de prijs die je daarvoor betaalt. Malou Holshuijsen is moderator van de Q&A met Lale Gül.

Inschrijven voor de docentendag en/of docentenavond

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*