Jongeren over kansenongelijkheid – Jong en Urban

04 oktober 2023
  • Duur 13:00 - 15:00
  • Locatie Utrecht
  • Organisator JONG en URBAN
  • Prijs € 0,-

Woensdag 4 oktober
Het Huis, Boorstraat 107 in Utrecht

Een groeiende groep jongeren heeft in Nederland te maken met kansenongelijkheid. De plek waar je geboren bent en de maatschappelijke status van je ouders bepalen steeds meer hoe je toekomst eruit ziet. Het onderwijs en de jeugd- en welzijn organisaties zoeken naar alle mogelijkheden om kansen voor jongeren te vergroten. Maar hoe denken de jongeren er zelf over?

Het afgelopen jaar vroeg JONG en URBAN aan ruim 1000 jongeren ‘Waar lopen jullie tegen aan? Wat hebben jullie nodig? En hoe zien jullie je toekomst?’

Kick-off: Documentaire, boekpresentatie en pannelgesprek

Tijdens de kick-off presenteert JONG en URBAN samen met de jongeren in Utrecht hun bevindingen. Wethouder Dennis de Vries, van Onderwijs, ontvangt van de jongeren het boek JONG en URBAN en men gaat in gesprek met jongeren en diverse professionals uit het onderwijs, de zorg en de gemeente over het vergroten van het kansen voor jongeren.

Alle aanwezige professionals ontvangen tijdens deze lancering gratis het boek JONG en URBAN, Jongeren over hun kansenongelijkheid en hoe het anders moet.

Dit nieuwe boek is uitgebracht om landelijke, provinciale en gemeentelijke beslissers, onderwijs-, jeugd-, welzijn-professionals en beleidsmakers te inspireren in het vergroten van kansen voor jongeren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*