Online bijeenkomst met contactpersonen – 17 jan 2023

17 januari 2023
  • Duur 15:00 - 16:30
  • Locatie Online
  • Organisator Expertisepunt Burgerschap MBO

PROGRAMMA:

Plenaire gedeelte (25 minuten)

  • Update expertisepunt burgerschap
  • Update over de status van de werkzaamheden expertgroep burgerschap
  • Vooruitblik komend jaar
  • Vragenrondje

Kenniscarrousel (2 x 25 minuten)
Er zijn in totaal twee rondes van 25 minuten met inspirerende sessies over een boeiend burgerschapsonderwerp. Kies uit onderstaande aanbod:

Koloniale Sporen in mijn Buurt

Minka Bos vertelt over haar project In mijn buurt. Mbo-studenten leren door ontmoeting. Nathalie Petrocchi vertelt hoe zij dit project op haar school ROC TOP heeft vormgegeven en wat het de studenten en buurtbewoners heeft opgeleverd.

Call voor Maatschappelijke Diensttijd in het onderwijs

De call om mee te doen aan de maatschappelijke diensttijd is geopend! Kom meer te weten over hoe je meedoet aan deze call en hoe je de maatschappelijke diensttijd kan inzetten bij burgerschap. Imane Haidour van het ministerie van OCW beantwoordt al je vragen.

De waterschapsverkiezingen worden interessant!

De waterschapsverkiezingen zijn misschien belangrijker dan ooit, maar hoe maak je dat duidelijk aan studenten die net mogen stemmen? Dat kan met een toffe game en een gastles! Bram Rosenbrand laat zien hoe leuk en interessant de waterschapsverkiezingen zijn en Deltion vertelt wat hun ervaringen waren met de game en de gastles van de Waterschappen.

Civinc doorbreekt bubbels en verbindt perspectieven

Hoe breng je diverse perspectieven samen binnen jouw organisatie of klaslokaal? Hoe faciliteer je een veilige en schaalbare discussie tussen mensen met uiteenlopende meningen? Doorbreek bubbels, vergroot wederzijds begrip, en krijg uniek inzicht uit data voor betere beslissingen en beleid. Leon Horbach van Civinc vertelt je er alles over.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*