Samen werken aan inclusie: diversiteit in het onderwijs

23 mei 2023
  • Duur 13:00 - 17:30
  • Locatie Utrecht
  • Organisator Kennispunt MBO gelijke kansen, Diversiteit en inclusie
  • Prijs € 0,-

Het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie nodigt je van harte uit voor een bijeenkomst over diversiteit en inclusie in het onderwijs.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor docenten, onderwijsprofessionals en geïnteresseerden die zich willen inzetten voor een inclusieve onderwijsomgeving.

Tijdens deze bijeenkomst wordt o.a. nagedacht over de vraag hoe je een omgeving kunt creëren waarin alle mbo-studenten zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. Er wordt stilgestaan bij de verschillende aspecten van diversiteit, zoals culturele achtergrond, gender, LHBTIQ+ en religie. Maar ook: hoe gaan we om met weerstand tegen de huidige culturele veranderingen? Wat is inclusief taalgebruik in de klas? En hoe doen andere mbo’s dat?

Een inclusieve onderwijsomgeving is niet alleen van belang voor de studenten, maar ook voor de docenten en andere onderwijsprofessionals. Door te werken aan inclusiviteit, wordt er een omgeving gecreëerd waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt, en waarin er geleerd kan worden van elkaar.

Er is een inspirerend programma samengesteld met workshops, sprekers en mbo scholen die vanuit hun eigen ervaringen en expertise zullen bijdragen. Het kennispunt hoopt dat je aanwezig zal zijn in Quinton House op de Nieuwegracht 60 en samen met hun wilt werken aan een inclusief onderwijssysteem.

Meld je aan via de aanmeldlink en voel je vrij om deze uitnodiging te delen met collega’s.
Aanmelden kan tot en met 28 april. Het aantal plaatsen is beperkt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*