Webinar – Tips voor leesmotivatie in het mbo

29 november 2022
 • Duur 15:30 - 17:00
 • Locatie Online
 • Organisator Stichting Lezen

Wat doe je om jouw studenten zover te krijgen dat zij gaan lezen, dat zij plezier krijgen in lezen? En: ‘Wat maakt’ dat het je lukt om (veel of een deel van je) studenten daadwerkelijk aan het lezen te krijgen? Stichting Lezen heeft de antwoorden van mbo-docenten Nederlands op deze twee vragen gebundeld in de brochure Lezen in het mbo: Inspiratie voor en door docenten Nederlands.

Tijdens een gratis webinar ‘Tips voor leesmotivatie in het mbo’ publiceren ze deze brochure en laten ze docenten aan het woord over hun tips en ervaring met leesbevordering.

Het webinar vindt plaats op:
Dinsdag 29 november 2022
15:30-17:00 uur Zoom (online)

En is bedoeld voor mbo-(taal)docenten en bibliotheekmedewerkers. Maar overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Meld je aan >

 • Programma

  De presentatie is in handen van Marleen Wijnen (Stichting Lezen).

  1. Wat is de stand van zaken van leesbevordering in het mbo? Alix Wassing (Stichting Lezen) schetst in korte tijd een beeld op basis van het onderzoek Leesbevordering in het mbo.
  2. Marleen Wijnen laat de nieuwe brochure Lezen in het mbo: Inspiratie voor en door docenten Nederlands zien.
  3. Marleen Wijnen interviewt twee docenten die op hun eigen school of net starten met leesbevordering of al een tijdje bezig zijn. Hoe verloopt hun proces? Wat zijn hun ervaringen en do’s en don’ts?
  4. De online bezoekers gaan uiteen in breakout rooms en wisselen tips en ervaringen met elkaar uit over een van de thema’s die ook aan bod komen in de infographic ‘Lezen in beeld: Lezen in het mbo.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*