Week van respect

07 - 13 november 2022
  • Duur 08:00 - 17:00
  • Organisator Respect Foundation
  • Prijs € Gratis

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne Week van Respect.

Een campagne geïnitieerd in reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij, om zo te voorkomen dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken en de spanningen nog meer toenemen. We richten ons hierbij op jongeren: de generatie van de toekomst. Samen met jongeren werken we aan een respectvolle samenleving.

Week van Respect op school

In de Week van Respect richten wij ons op jongeren: de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Respectvol samenleven begint daarom, onder andere, op school. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme.

Tijdens de Week van Respect kunnen alle deelnemende scholen rekenen op inspiratie, (les-)materialen en gastlessen, om de jongeren volop te activeren.

Respect volop in de schijnwerpers zetten in jullie klas/school? Kijk snel verder op deze pagina en lees hoe jullie kunnen meedoen!

Draaiboek

Ter ondersteuning is hier voor scholen een draaiboek te vinden, met alles wat je nodig hebt om een feestelijke en inhoudelijke Week van Respect te organiseren.

Omschrijvende afbeelding

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*