Adviseur Burgerschap op school

12 juni 2023

Advies op maat in het mbo om scholen verder te helpen bij het (door)ontwikkelen van burgerschap. Voor schoolbesturen, onderwijs- en beleidsadviseurs én onderwijsteams. Maak er gratis gebruik van!

Onze adviseurs:
Vanaf mei 2023 vormen Ahmet Dikbaş, Najat Ahmadi, Wouter van der Horst, Brigitte van de Koevering, Niels Dekker van Amelsfoort en Annette Verheijen samen onze diverse adviseurspool met ieder hun eigen expertise op het gebied van burgerschap. Onze adviseurs kunnen mbo-scholen in het hele land verder helpen bij allerlei vraagstukken rondom burgerschap. Denk hierbij aan visieontwikkeling, professionalisering, curriculumontwikkeling, doorlopende leerlijnen, kwaliteitszorg of burgerschap tijdens de BBL.

Onze adviseurs worden gefinancierd vanuit een projectsubsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en werken nauw samen met de Adviseurs Burgerschap in het po en vo (Expertisepunt Burgerschap).

Hoe werkt het?
Op basis van de vraag van de school of het team wordt in overleg het vervolg bepaald . Zowel schoolbesturen, onderwijs- en beleidsadviseurs én onderwijsteams kunnen gebruik maken van een adviseur om hun burgerschapsonderwijs naar een hoger plan te tillen.

Wil je in contact komen met één van onze adviseurs? Vul dan het aanvraagformulier rechtsboven op deze pagina in en dan wordt er binnen twee weken contact met je opgenomen.

Voorbeelden van adviesvragen waarmee onze adviseurs aan de slag kunnen zijn:

  • “Wij willen een professionaliseringsslag van docenten burgerschap zodat meer docenten bekwaam zijn om burgerschap te geven. Waar beginnen we?”
  • “Wij willen meer eenduidigheid in de beoordeling van ons burgerschapsonderwijs en zoeken iemand waarbij we onze ideeën tegen het licht kunnen houden.”
  • “Wij willen onze nieuwe visie op burgerschap hand in hand laten gaan met de afspraken in de werkagenda mbo. Hoe pakken we dat aan?”
  • “Wij willen weten wat de toekomstige herijking van de kwalificatie-eisen burgerschap in het mbo gaan betekenen voor onze school. Kunnen we daar hulp bij krijgen?”

 

 

Afbeelding slide
Omschrijvende afbeelding

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*