Bewonder werk van studenten HMC in de Tentoonstelling Romeinse Villa’s in Limburg

22 mei 2024

Een aantal jonge talenten die studeren aan het Hout- en Meubileringscollege hebben de oudheid tastbaar gemaakt én laten tegelijkertijd zien hoe mooi het vakmanschap van de MBO-student tot zijn recht komt buiten het klaslokaal.

Echte meubels van een weergave uit een eeuwenoude askist

De studenten lieten zich inspireren door de Romeinse askist van de Dame van Simpelveld, te zien in het Rijkmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden. Zij maakten een aantal van de meubels na die te zien zijn op de weergave van het interieur aan de binnenkant van de askist, zoals een driepotige tafel met leeuwenkoppen en een luxe bank waar je écht op kan gaan liggen. Na een toelichting door de conservator Jasper de Bruijn en veel eigen onderzoek, gingen de studenten aan de slag. En het resultaat is indrukwekkend!  “Het een plezier en voorrecht om deze samenwerking aan te gaan.” zegt een woordvoerder van het Rijkmuseum van Oudheden. Kom dus vooral allemaal kijken en even plaatsnemen op de luxe ligbank!

Bezoek de tentoonstelling gratis als student of docent

Je kan als mbo-student of docent de tentoonstelling gratis bezoeken. Dat kan als individuele bezoeker, maar je kunt ook een gratis interactieve rondleiding boeken voor je klas via info@rmo.nl of door te bellen met 0715163163. Of ga naar deze site.

De tentoonstelling Romeinse Villa’s is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden, het Limburgs Museum en Het Romeins Museum, voorheen het Thermenmuseum. De tentoonstelling met de verschillende meubels zullen straks ook bij onze partnermusea in Limburg te zien zijn. Dus is de reis naar Leiden te ver? Kom dan langs in Limburg.

Wil jij met jouw studenten ook samenwerking met het RMO?

Ben je zelf op zoek naar een toffe samenwerking waarbij het vakmanschap van jouw studenten een podium verdient, neem dan contact op via educatie@rmo.nl. Het RMO is altijd op zoek naar waardevolle samenwerkingen met mbo-partners en denken in kansen en buiten begane paden!

 

De meubels zijn gemaakt door: Jan Roukens, Eline van den Berg, Pebbles Thiebou, Djairo Elgersma, Kiki Bakker en Thomas Modrall Sperling, begeleid door Maarten Landeweerd.

 

 

Driepotige tafel met leeuwenkoppen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*