Paarse vrijdag komt er aan!

14 november 2023

Iedereen mag zichzelf zijn

Een veilige school waar iedereen zichzelf mag zijn. Dat is wat studenten en docenten op Paarse Vrijdag willen uitdragen. Paarse Vrijdag is een initiatief van COC Nederland en wordt elk jaar in december gevierd.

Talkshow en actiepakket

Als je als docent deel wil nemen aan Paarse Vrijdag dan kan dat onder andere door het Paarse Vrijdag Actiepakket 2023 te bestellen, of om samen met je klas naar de talkshow te kijken. In deze show gaat presentatrice Lotte van Eijk in gesprek met de Paarse Vrijdag poster modellen van dit jaar over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof. Deze talkshow is speciaal ontwikkeld voor het mbo zodat docenten op een laagdrempelige en toegankelijke manier het onderwerp seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar kunnen maken in de klas.

Bekijk de talkshow hier

Het vieren van Paarse Vrijdag op school kan dus een onderdeel zijn van werken aan een veilige en inclusieve school. Maar het kan alleen een succes zijn als het voor iedereen veilig voelt en de dag respectvol verloopt. Daarvoor is een goede voorbereiding én het waarborgen van de sociale veiligheid van belang. Daarom heeft Gendi.nl een aantal tips voor een goede voorbereiding op een rij gezet.

Naar de tips

 

Afbeelding slide
Omschrijvende afbeelding

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*