Tijdens de post-hbo Burgerschapseducatie coördinator worden praktijkvoorbeelden besproken die typisch zijn voor de school waarin je werkt op het gebied van de inhoud en organisatie van burgerschapseducatie in je school. En natuurlijk ook die van je medecursisten. Jullie onderwijspraktijk staat centraal. Het is dus wel een vereiste voor deze post-hbo dat je lessen Burgerschap verzorgt of burgerschapseducatie coördineert binnen jouw school. In de post-hbo komen de tien bouwstenen van burgerschapskennis en -vaardigheden voor het primair en voortgezet onderwijs aanbod én worden de vier dimensies van burgerschapsonderwijs mbo behandeld.
De post-hbo duurt in totaal 1,5 jaar. Naast een introductiebijeenkomst en een eerste kennismakingsgesprek heb je 7 lesbijeenkomsten van een dagdeel (3 uur). Daarnaast zijn er ook nog 7 bijeenkomsten voor werkplekleren. Ook deze duren 3 uur. De studielast is 300 uur, waarvan 42 contacturen zijn. In de overige uren werk je aan een praktijkproduct.
De post-hbo start in september.
Minimaal aantal deelnemers is 12. Maximaal aantal deelnemers is 15.
Aan het begin van de post-hbo krijg je een opdracht waaraan je de hele opleidingsperiode werkt. Je mag daarbij je eigen praktijksituatie gebruiken. Met de opdracht laat je zien de je werkt aan de vier dimensies van de cursus.
Tijdens het werkplekleren maak je bovendien verslagen van de bijeenkomsten, je werkt praktijkervaringen uit en je krijgt feedback van medestudenten. Zo help je elkaar om de opleiding goed te kunnen volgen en afronden. Je begeleider geeft aan het einde van de opleiding natuurlijk wel de uiteindelijke beoordeling.
Je ontvangt een certificaat van Windesheim.