CDA – Onderzoeksrapport De invulling van burgerschapsonderwijs op het mbo

Datum toegevoegd: 17 november 2022
  • Sector MBO
  • Categorie Onderzoek en publicaties

Student Julia van der Laan van de Thorbecke Academie (NHL Stenden Hogeschool) studeerde in 2020 af op dit onderzoek voor Kamerlid Anne Kuik van het CDA.

Onderzoek
‘Het ondergeschoven kindje’, is misschien wel de bijnaam van het burgerschapsonderwijs op het mbo. Het onderzoek: ‘de invulling van burgerschapsonderwijs op het mbo’ gaat over de inhoudelijke en praktische invulling van burgerschap op het mbo. Het doel van het onderzoek is om verdieping in het burgerschapsonderwijs te creëren. De verdieping is verkregen door te kijken naar het doel van burgerschap, vier dimensies en de praktische invulling van de lessen.

De hoofdvraag van het onderzoek luidt: ‘Hoe wordt er door burgerschapsdocenten invulling gegeven aan burgerschap op het mbo?’. Om hier een antwoord op te formuleren zijn de volgende deelvragen gehanteerd: ‘Wat zijn de doelen van de docenten die burgerschap geven?’, ‘Hoe wordt invulling gegeven aan de vier dimensies van burgerschapsonderwijs?’ en ‘wat is de wijze waarop burgerschapsonderwijs in de praktijk wordt toegepast?’.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*