Politiek en Didactiek

Datum toegevoegd: 26 oktober 2023
  • Sector PO
  • Categorie Scholing
  • Aanbieder ProDemos
  • Tijdsinvestering 4 / 6 uur
  • Locatie Den Haag

Gaan jouw studenten lesgeven op de basisschool of in de vakken maatschappijleer/-kunde/-wetenschappen, burgerschap of geschiedenis? Ook dan kun je met hen bij ProDemos terecht voor een educatief programma. Politiek en Didactiek richt zich zowel op de politieke inhoud als op de didactische achtergrond van onze werkvormen.

Hoe maak je politiek bespreekbaar in de klas? Onze begeleiders laten daarvan verschillende inspirerende voorbeelden zien tijdens Politiek en Didactiek. De studenten ondergaan enkele programma’s die wij met leerlingen doen, ze brengen een bezoek aan de Tweede Kamer en ontdekken hoe ze zelf invloed kunnen hebben op de politiek in ‘Van wens naar wet’.

Van wens naar wet is een werkvorm waarmee al voor het bezoek aan ProDemos in de klas kan worden gestart. De klas ontwerpt zelf een wetsvoorstel om tijdens hun bezoek aan Politiek Den Haag mee aan de slag te gaan. In Den Haag volgen de studenten een interactief ‘kruimelpad’ met korte opdrachten rond dit wetsvoorstel.

Politiek en Didactiek – kort

Tijdens de korte variant van Politiek en Didactiek bezoeken de studenten sowieso de Tweede Kamer, daarnaast doen ze meerdere interactieve programmaonderdelen.

Politiek en Didactiek – lang

Tijdens de lange variant van dit programma voeren we ook het ProDemos Kamerdebat uit naast het bezoeken van de Tweede Kamer en de andere interactieve programmaonderdelen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*