Veilige gesprekken in de klas

Datum toegevoegd: 08 februari 2024
  • Sector MBO
  • Categorie Scholing
  • Aanbieder ImpactYou Academy
  • Tijdsinvestering 9 uur
  • Locatie Op locatie, elders in overleg

Impact You biedt een training om een veilig klimaat in de klas te creëren waarbinnen alle meningen gegeven en ontvangen kunnen en mogen worden. Je vult je ‘gereedschapskist’ voor het omgaan met moeilijke gesprekken over pittige maatschappelijke onderwerpen in de les.

In drie bijeenkomsten van 3 uur werk je aan het volgende:

  • Bijeenkomst 1 focust zich op jouw rol als docent.
    Je leert wat jij kunt doen om de groepsdynamiek en veiligheid te beïnvloeden en bevorderen in een groep. Door middel van onder andere de theorie van Tuckman leer je grip te krijgen op hoe een groep op elkaar en op jou reageert.
  • Tijdens de 2e bijeenkomst ga je aan de slag met de verschillende maatschappelijke onderwerpen die in een klas naar voren (kunnen) komen. Je leert hoe jouw studenten op verschillende manieren kunnen reageren en hoe je hiermee om kunt gaan.
  • Tijdens de laatste bijeenkomst vul je je ‘gereedschapskist’ met gesprekstechnieken en werkvormen die een veilig gesprek mogelijk maken. Tussen de verschillende bijeenkomsten oefen je in jouw praktijk met de opgedane vaardigheden.

Subsidie

Om aankomende en zittende leerkrachten en docenten in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar onderwijs te ondersteunen bij moeilijke, schurende klassengesprekken, is er vanuit OCW subsidie beschikbaar voor extra scholing op dit gebied. Het Expertisepunt Burgerschap voert de subsidieregeling uit en ontwikkelde daarvoor een website met diverse organisaties die scholing op het gebied van Schurende gesprekken aanbieden.
Onderwijsinstellingen kunnen zich inschrijven voor een gewenste scholing en daar naderhand subsidie voor aanvragen.

Lees meer over het aanbod en de subsidiemogelijkheden

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*