Verrijk je onderwijs: de impact van de Leergang Burgerschap

Datum toegevoegd: 11 april 2024
  • Sector MBO
  • Categorie Praktijkvoorbeelden

Kennismaking met de Leergang Burgerschap

Mbo-docent Jenny Li en Marga Strubbe van de MBO Raad spraken elkaar over de Leergang Burgerschap, die momenteel wordt aangeboden door verschillende hogescholen. De leergang is bedoeld voor mbo-docenten en speciaal ontworpen om hun vaardigheden op het gebied van burgerschapseducatie te verbeteren. Jenny, die momenteel zelf deelneemt aan de leergang aan de Hogeschool van Amsterdam, is vol enthousiasme over de mogelijkheden die het programma biedt.

Deze leergang is echt een boost voor je professionalisering,” zegt Jenny. “Met relatief weinig inspanning heb je een hoge impact en het verrijkt je dagelijkse werk enorm. Wat deze leergang zo bijzonder maakt, is dat de opgedane kennis direct toepasbaar is in de praktijk. Wat ik vandaag leer in de les, kan ik morgen al gebruiken bij mijn leerlingen.

Praktische toepasbaarheid in de les

Naast de praktische toepasbaarheid is ook de tijdsinvestering zeer overzichtelijk, benadrukt Jenny. “Dat is echt een van de sterke punten van het programma. Je volgt een aantal lessen waarin je met de docent en medestudenten meteen de diepte in gaat. De opgedane kennis kun je vervolgens direct toepassen in de praktijk. Doordat er een aantal weken tussen de lessen zit, heb je ook echt de tijd om met de stof aan de slag te gaan en ben je weer klaar voor verdere verdieping in de volgende les. Het is echt een heel fijne manier van leren.”

Bereikbaarheid door subsidieondersteuning

De mogelijkheid om de leergang te volgen met ondersteuning van een subsidie maakt het programma nog bereikbaarder voor geïnteresseerden, voegt Jenny toe. “Dit maakt de leergang beschikbaar voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.”

Voor wie is de Leergang Burgerschap interessant?

De Leergang Burgerschap biedt waardevolle mogelijkheden voor een diverse groep professionals binnen het onderwijs. Mbo-docenten die al lesgeven in het vak Burgerschap en graag een verbreding van hun vaardigheden en kennis willen opdoen op het gebied van burgerschapseducatie. Maar ook docenten die meer kennis hierover willen opdoen zijn bij deze leergang op de juiste plek. De flexibiliteit van het programma maakt het aantrekkelijk voor drukbezette professionals die het leren willen combineren met hun dagelijkse werkzaamheden. Bovendien biedt de mogelijkheid tot subsidieondersteuning een extra stimulans voor deelnemers om deel te nemen.

Conclusie: waardevolle toevoeging voor mbo-docenten

Met deze positieve ervaringen van Jenny wordt duidelijk dat de Leergang Burgerschap een waardevolle toevoeging is voor mbo-docenten die hun kennis en vaardigheden op het gebied van burgerschapseducatie willen verbreden en verdiepen. Het programma biedt niet alleen praktische toepasbaarheid en een overzichtelijke tijdsinvestering, maar ook de mogelijkheid om met subsidie deel te nemen, waardoor het voor een breder publiek toegankelijk wordt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*