CPC congres 2024

20 maart 2024
  • Duur 00:00 - 00:00
  • Locatie Spant! in Bussum
  • Organisator Centrum Pedagogisch Contact

Centrum Pedagogisch Contact organiseert op 20 maart 2024 een pedagogisch congres voor alle onderwijsprofessionals uit het primair- en voortgezet onderwijs en het mbo. Het vindt plaats in de theaterzalen van ’t Spand in Bussum. Het thema van het congres is dit jaar: veerkracht. Het programma is gevuld met lezingen, ontmoetingen en debatten.

Thema Veerkracht

Dit jaar is er als thema gekozen voor Veerkracht. Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met ongemak, onzekerheid en verdriet. Maar hoe ga je daar dan mee om? Dat vraagt om veerkracht. Deze veerkracht hebben leerlingen nodig om later als burger mee te draaien in de samenleving. Want er kunnen allemaal schokken op de samenleving afkomen waar je niets aan kunt veranderen, zoals natuurrampen. Het is voor het mentaal welbevinden belangrijk om te weten hoe je daarop moet reageren.

Als onderwijsprofessional speel je een belangrijke taak in veerkrachtontwikkeling van leerlingen. Vanuit jouw pedagogische kant kan jij leerlingen hierin begeleiden door ze ervaringen op te laten doen en ze te leren hoe ze met tegenslagen en uitdagingen om moeten gaan. Maar wat is ervoor nodig als leerkracht om veerkracht te ontwikkelen bij je leerlingen? Welke perspectieven en handvatten bieden de pedagogiek? En hoe ga je om met maatschappelijke vraagstukken? Deze conferentie biedt je inspiratie, kennis en inzichten om antwoord te krijgen op deze vragen.

Voorinschrijving

Je kunt je nu alvast aanmelden via de voorinschrijving. Dan krijg je een bericht wanneer de officiële inschrijving start. Save the date! CPC Congres 2024 | Centrum Pedagogisch Contact

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*