VO-docenten gezocht voor professionaliseringstraject Dialoog+

14 maart 2024

Merk je dat het lastig is om gesprekken over controversiële vraagstukken volledig te benutten of voel je dat je nog wat extra zelfvertrouwen kunt gebruiken? Worstel jij met burgerschap binnen jouw school?

Voor een onderzoeksproject is de HvA op zoek naar VO-docenten die deel willen nemen aan het professionaliseringstraject Dialoog+.  Deelname is gratis, omdat je in dit traject meewerkt aan het verkrijgen van nieuwe inzichten over dialogisch onderwijs door middel van een aantal metingen.

Met Dialoog+ kun je de burgerschapsopdracht op jouw school vormgeven en tegelijkertijd de opbrengsten ervan meten. Dit traject, gebaseerd op een wetenschappelijke studie, omvat een inspirerende lessenreeks waarin het voeren van gesprekken over controversiële vraagstukken centraal staat.

Je krijgt professionele begeleiding van deskundige docenttrainers binnen een veilige leeromgeving waarin je kunt leren van elkaar en praktijkervaringen kunt delen. Deelname aan dit onderzoekstraject start schooljaar 2024-2025. De trainingen worden op twee locaties in Nederland gegeven (Zwolle en Amsterdam).

Voor vragen kun je via e-mail contact opnemen met Yaël Weening.

Meer informatie

Aanmelden

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*