Agenda

Vind jouw congres, conferentie, masterclass, seminar of symposium met betrekking tot burgerschap in onderstaande agenda.

Afbeelding over

Leergang ‘Leiderschap en burgerschap’

02 september 2024

Deze leergang heeft als doel school- en/of teamleiders te ondersteunen bij het creëren van een schoolcultuur waarin leerlingen worden opgeleid tot actieve burgers die bijdragen aan een democratische samenleving.

13:00 - 16:00 Online
Lees meer over

Burgerschapsonderwijs op het vo/mbo

05 september - 10 april 2024

Leraren vinden het belangrijk om leerlingen en studenten competenties mee te geven waarmee zij in de samenleving kritisch deel kunnen nemen. Burgerschapsonderwijs vormgeven is echter niet gemakkelijk. Hoe geef je les over normatieve en controversiële kwesties? Hoe maak je maatschappelijke vraagstukken betekenisvol voor jongeren? Welke didactische en pedagogische kennis en vaardigheden vraagt dit burgerschapsonderwijs van jou als docent? In de leergang van de HvAwordt ingegaan op deze vragen.

13:30 - 17:00
Lees meer over

Democratie, actualiteit en controverse in de klas

10 september - 15 oktober 2024

In deze module ga je het abstracte onderwerp burgerschap concreet maken en verbinden aan vakspecifieke vaardigheden en inhouden. Je gaat ook zien dat het niet iets nieuws is en dat het vaak aansluit bij het huidige lesmateriaal.

- € 225
Lees meer over

Leernetwerk ‘Ontwikkelen werkwijze kwalitatief evalueren Burgerschap in het vo’ 2024-2025

11 september - 30 april 2024

In dit leernetwerk ga je met elkaar een werkwijze ontwikkelen om burgerschapsonderwijs in het vo op een laagdrempelige en interactieve manier te evalueren zodat burgerschapsbeleid kan worden bijgesteld. Er wordt geen kwantitatieve ‘meettool’ gemaakt, maar met elkaar een werkwijze ontwikkeld die kwalitatieve informatie oplevert en het onderlinge gesprek stimuleert.

-
Lees meer over

Leernetwerk ‘Leerlingparticipatie’

11 september 2024

In het leernetwerk rondom participatie van leerlingen gaan we met elkaar verkennen wat we verstaan onder participatie. Aan de hand van theorie en praktijk brengen we in kaart wat iedere school al doet op dat gebied.

13:00 - 16:00
Lees meer over

Leernetwerk ‘Burgerschap in het scheikundeonderwijs’ 2024-2025

16 september - 19 november 2024

Burgerschap integreren in je scheikundeles kan via veel invalshoeken en via diverse scheikundige concepten. Hoe je dat systematisch aanpakt gaan we bij het leernetwerk ‘Burgerschap in het scheikundeonderwijs’ leren.

-
Lees meer over

Archief

Omschrijvende afbeelding

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*